Dilmah Yata Watte [20x2g] single region Ceylon black tea
Opis
Czarna herbata cejlońska "z jednego regionu".
20 stożkowych biodegradowalnych torebek ekspresowych 2g z zawieszką.
Seria Dilmah Watte to herbaciany odpowiednik win Grand Cru - pod względem struktury i wrażeń smakowych, te ekskluzywne czarne herbaty przywodzą na myśl najszlachetniejsze wina.
Dilmah Yata Watte to herbata nizinna ("low grown"), zbierana u wybrzeży Oceanu Indyjskiego w regionie Ruhuna, na plantacjach położonych do 305 m n.p.m. Uzyskamy z niej napar mocny, ciężki, o bardzo ciemnym, głębokim kolorze. Kremowa w smaku.
Z notatek kipera: W tej ciemnobrązowej herbacie można odnaleźć wyrazistość dobrego Cabernet Sauvignon. Smak okrągły, pełny, wręcz krzepiący; soczysty, ze słodkawą nutką przypraw i liści laurowych. Bardzo odświeżający i, podobnie jak w przypadku dobrego Cabernet, z długą harmonijną końcówką.
Czarna herbata cejlońska (liść Low Grown FBOP), bez dodatków.
Jedną torebkę herbaty zalać 220 ml świeżo zagotowanego wrzątku. Parzyć przez 3-5 minut w zależności od preferowanej mocy naparu.
W celu zachowania świeżości i naturalnych walorów Dilmah, przechowuj herbatę w czystym, suchym, wolnym od obcych zapachów i szczelnym pojemniku. Najlepiej w lodówce.
Cechy
Masa netto szt. | 40g |
Opakowanie | Paczka |
Kraj pochodzenia | Sri Lanka (dawniej Cejlon) |
Kraj pochodzenia składnika głównego | Sri Lanka (dawniej Cejlon) |
Forma | W porcjach |
Rodzaj porcji | Torebki stożkowe |
Marka | Dilmah |
Linia | Watte |
Grupa | Single Region |
Producent | Dilmah Ceylon Tea Company PLC |
Importer | Gourmet Foods Sp. z o.o., ul. Wybrzeże Gdyńskie 6A, 01-531 Warszawa; +48 22 834 22 03, www.gourmetfoods.pl, [email protected] |