Te przepisy są łatwe w przygotowaniu i pyszne w smaku. A co najważniejsze - doskonale pasują do piknikowych kontekstów kulinarnych. Gorąco (albo na zimno;) polecam - Michał Oszczyk.
MOROCCAN MINT GREEN ICE CREAM
Zaparzcie 2 torebki Dilmah Moroccan Mint Green Tea w 100 ml wody; do gotowego naparu dodajcie łyżkę miodu, a następnie wystudźcie napój; napar wlejcie do blendera i dodajcie 2 gałki lodów waniliowych oraz 150 g lodu; zblendujcie na jednolitą masę; dodajcie gałązkę mięty.
MINT & APPLE
Przygotujcie 150 ml naparu i wystudźcie go; dodajcie 80 ml tłoczonego soku jabłkowego, gałązkę świeżej mięty i plaster jabłka lub gruszki dla ozdoby.
FLOWERY MINT
Do świeżego, przestudzonego naparu Dilmah Moroccan Mint Green Tea dodajcie 15 ml syropu z czarnego bzu, kilka gałązek mięty i zest z limonki.
[product id="1232"]
[product id="1237"]
[product id="1292"]