Niektórzy nie dowierzają tej recepturze. No bo jak to - herbata, piernik, brzoskwinia, cynamon, jabłko i goździki w jednej szklance? Inni z kolei są zdania, że to owszem możliwe do zrobienia, ale tylko dla baristy-zawodowca... A ten przepis to prawdziwa niespodzianka - bogaty w smaki, prze-pysz-ny, no i bardzo prosty w przygotowaniu.
SKŁADNIKI
Torebka zielonej herbaty Dilmah;
10 ml syrop Fabbri piernik;
10 ml syrop Fabbri brzoskwinia;
Laska cynamonu;
Plasterki jabłka;
Goździki;
PRZYGOTOWANIE
Herbatę zaparz w świeżo zagotowanej, ale lekko przestudzonej przez 3 minuty wodzie;
Podczas zaparzania wrzuć laskę cynamonu i przykryj kubek lub szklankę;
Po minucie intensywnie poruszaj torebką - po 3 minutach napar jest gotowy;
Do gotowego naparu dolej syropy - brzoskwiniowy i piernikowy;
Teraz dokładnie wymieszaj, a do środka wrzuć plastry jabłka nabite goździkami;
Całość możesz udekorować - np. suszonymi jabłkami.
[product id="1470"]
[product id="1491"]
[product id="1246"]