Pakiet próbek Egzotyczny [15x2g]
Opis
Zestaw herbat czarnych aromatyzowanych (po 1 kopercie z 15 rodzajów).
15 torebek ekspresowych 2g z zawieszką w kopercie.
Zestaw "na spróbowanie" cejlońskich czarnych herbat aromatyzowanych. Liście herbat czarnych aromatyzowanych Dilmah są zbierane na plantacjach położonych w najwyższych partiach cejlońskich wzgórz w okolicach Nuwara Eliya i Uda Pusselawa. Merrill J. Fernando - twórca Dilmah - starannie dobrał proporcje aromatów, które nie tłumią walorów herbaty, lecz tworzą z nią harmonijne kompozycje. Niezwykle szeroki wachlarz smaków. W zestawie: Blackcurrant, Blueberry & Vanilla, Caramel, Mint, Ginger & Honey, Lemon, Lemon & Lime, Lychee, Strawberry, Passionfriut & Pomegranate & Honeysuckle, Peach, Pear & Orange, Raspberry, Mango & Strawberry, Vanilla.
Czarna herbata cejlońska (liść BOPF) oraz aromaty: wanilii (6%) – Vanilla, cytryny (7%) – Lemon, truskawki (4%) i mango (2%) – Mango & Strawberry, brzoskwini (6%) – Peach, karmelu (4%) – Caramel, mięty (6%) - Mint, czarnej porzeczki (3%) - Blackcurrant, czarnej jagody (6%) i wanilii (2%) - Blueberry & Vanilla, gruszki (2%) i pomarańczy (4%) - Pear & Orange, miodu (3,5%) i imbiru (2,5%) - Ginger & Honey, limonki (6%) i cytryny (1%) - Lemon & Lime, owocu liczi (6%) - Lychee, granatu (4%), marakui (2%) i wiciokrzewu (0,3%) - Passionfriut, Pomegranate & Honeysuckle, maliny (4%) - Raspberry, truskawki (6%) - Strawberry.
Jedną torebkę herbaty zalać 220 ml świeżo zagotowanego wrzątku. Parzyć przez 3-5 minut w zależności od preferowanej mocy naparu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Cechy
Masa netto szt. | 30g |
Opakowanie | Torebka |
Kraj pochodzenia | Sri Lanka (dawniej Cejlon) |
Kraj pochodzenia składnika głównego | Sri Lanka (dawniej Cejlon) |
Forma | W porcjach |
Rodzaj porcji | Torebki ekspresowe w kopercie |
Marka | Dilmah |
Linia | Dilmah |
Grupa | Próbki |
Producent | Dilmah Ceylon Tea Company PLC |
Importer | Gourmet Foods Sp. z o.o., ul. Wybrzeże Gdyńskie 6A, 01-531 Warszawa; +48 22 834 22 03, www.gourmetfoods.pl, [email protected] |
