Ciepłe, letnie dni zachęcają do szukania orzeźwienia i ciekawych smaków. Co może być lepszego niż domowa lemoniada?
Lemoniada to najprostszy do przygotowania napój na lato, a jednocześnie może być tak smaczny i efektowny, że oczaruje Twoich gości na letnich przyjęciach. Dziś chcemy podzielić się z Tobą pomysłami na lemoniady, których tajemniczym składnikiem są syropy owocowe od Fabbri - mistrzów w tworzeniu wyjątkowych smaków!
Jak zrobić domową lemoniadę bez trudu?
Zastanawiasz się jak zrobić pyszną domową lemoniadę? Nie masz czasu na długotrwałe przygotowania? Rozwiązaniem dla Ciebie jest lemoniada z syropem. I tu uwaga! Tylko najlepszej jakości syrop pozwoli Ci stworzyć prawdziwą lemoniadę. Wykorzystaj naturalne, pełne prawdziwych owoców syropy Fabbri. Fabbri Mixy Bar to wysoko skoncentrowane syropy produkowane od kilku pokoleń we włoskiej manufakturze rodziny Fabbri.
Wystarczy zaopatrzyć się w kilka syropów owocowych Fabbri, aby w dosłownie kilka chwil wyczarować doskonałe lemoniady, które zachwycą Ciebie i Twoich gości.
Lemoniady z syropami Fabbri - orzeźwiające napoje na lato
Wśród orzeźwiających napojów na lato najbardziej znana jest oczywiście lemoniada cytrynowa - przepis na lemoniadę cytrynową znajdziesz tu >>
Dziś jednak skupimy się na owocowych lemoniadach, które na stałe już zagościły w letnich menu wielu kawiarni i restauracji. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby również w domu przygotować lemoniadę malinową, truskawkową, czy nawet arbuzową. Wypróbuj nasz przepisy na domowe lemoniady z naturalnymi owocowymi syropami Fabbri i przekonaj się jakie to proste!
Przepisy na lemoniady z syropami Fabbri MixyBar
Przepis na lemoniadę malinową
przepis na 1 szklankę 400 ml
składniki:
- 15 ml syropu cytrynowego MixyBAR Fabbri
- 15 ml syropu malinowego MixyBAR Fabbri
- 200 ml wody gazowanej lub niegazowanej
- lód
- cząstki cytryny
- opcjonalnie: świeże maliny
przygotowanie:
- Przygotuj szklankę o pojemności ok. 400 ml
- Wlej cytrynowy oraz malinowy syrop MixyBar Fabbri
- Wlej wodę gazowaną lub niegazowaną i dobrze wymieszajDodaj cząstki cytryny
- Dopełnij szklankę kostkami lodu
- Dodaj cząstki cytryny
Porada: Dla jeszcze bardziej naturalnego smaku do lemoniady możesz dodać świeże maliny.
Przepis na lemoniadę arbuzową
przepis na 1 szklankę 400 ml
składniki:
- 15 ml syropu cytrynowego MixyBAR Fabbri
- 15 ml syropu arbuzowego (watermelon) MixyBAR Fabbri
- 200 ml wody gazowanej lub niegazowanej
- lód
- cząstki cytryny
- opcjonalnie: kawałki świeżego arbuza
przygotowanie:
- Przygotuj szklankę o pojemności ok. 400 ml
- Wlej cytrynowy oraz arbuzowy syrop MixyBar Fabbri
- Wlej wodę gazowaną lub niegazowaną i dobrze wymieszajDodaj cząstki cytryny
- Dopełnij szklankę kostkami lodu
- Dodaj cząstki cytryny
Porada: Dla jeszcze bardziej naturalnego smaku do lemoniady możesz dodać kawałki świeżego arbuza.
Przepis na lemoniadę truskawkową
przepis na 1 szklankę 400 ml
składniki:
- 15 ml syropu cytrynowego MixyBAR Fabbri
- 15 ml syropu truskawkowego MixyBAR Fabbri
- 200 ml wody gazowanej lub niegazowanej
- lód
- cząstki cytryny
- opcjonalnie: cząstki świeżych truskawek
przygotowanie:
- Przygotuj szklankę o pojemności ok. 400 ml
- Wlej cytrynowy oraz truskawkowy syrop MixyBar Fabbri
- Wlej wodę gazowaną lub niegazowaną i dobrze wymieszajDodaj cząstki cytryny
- Dopełnij szklankę kostkami lodu
- Dodaj cząstki cytryny
Porada: Dla jeszcze bardziej naturalnego smaku do lemoniady możesz dodać cząstki świeżych truskawek.
[product id="1476"]
Syrop barmański malinowy
[product id="1483"]
Syrop barmański truskawkowy
[product id="1485"]
Syrop barmański arbuzowy
[product id="1488"]
Jeśli chcesz poeksperymentować ze smakami letnich lemoniad, możesz użyć również innych bajecznie owocowych syropów barmańskich MixyBar Fabbri>>
Jak podawać lemoniadę?
Na co dzień najlepiej przygotowywać lemoniadę po prostu w wysokich szklankach, jest to proste i szybkie, a jeśli masz więcej syropów to każdy z domowników lub Twoich gości będzie mógł wybrać sobie swoj ulubiony smak lemoniady.
Na przyjęcia w mniejszym gronie dobrze sprawdzą się duże dzbanki. Przygotujesz w nich lemoniadę używając powyższych przepisów, ale proporcjonalnie większej ilości składników. Możesz przygotować np. 2-3 takie dzbanki lemoniad w różnych smakach.
Jeśli robisz większe przyjęcie i spodziewasz się wielu gości, najwygodniej będzie użyć specjalnego dużego, np. 5-litrowego słoja z kranikiem. Wtedy lemoniady starczy na dłużej, a goście będą mogli wygodnie dolewać sobie orzeźwiającego napoju w trakcie przyjęcia.